Ingredienser (4 portioner):
- 600 g fiskfilé, tex. torsk, kolja eller egen fiskad skuren i bitar
- 1 Liten purjolök
- 3 Stjälkar selleri
- 3 Vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 1/2 msk koncentrerad fiskfond eller 1/2 fiskbuljongtärning
- 1 msk fransk senap
- 1 dl hackad färsk gräslök eller 1/2 dl fryst
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Skiva purjolök, selleri och vitlök tunt och fräs alltsammans i smör i en låg och vid panna några minuter. Häll i grädde, mjölk och fiskfond. Rör ner senapen.
Koka upp och lägg i den i bitar skurna fisken. Låt sjuda under lock ca 5 min. Tillsätt gräslök. Smaka av med salt och peppar.
Servera på en bädd av vitkålsspagetti eller varför inte till en broccoligratäng?

Låna gärna recept från min sida men länka tillbaka hit. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar