fredag 8 augusti 2014

Fisk i senapssås

Jag känner på mig att det kommer bli en del fiskrecept under sommaren/hösten. Mest för att vi älskar fisk, det är snabbt och enkelt att tillaga...... och så har man ju en orsak att komma ut och fiska. :)


Ingredienser (4 portioner):

  • 600 g fiskfilé, tex. torsk, kolja eller egen fiskad skuren i bitar
  • 1 Liten purjolök
  • 3 Stjälkar selleri
  • 3 Vitlöksklyftor 
  • 2 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 1/2 msk koncentrerad fiskfond eller 1/2 fiskbuljongtärning 
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl hackad färsk gräslök eller 1/2 dl fryst
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:
Skiva purjolök, selleri och vitlök tunt och fräs alltsammans i smör i en låg och vid panna några minuter. Häll i grädde, mjölk och fiskfond. Rör ner senapen.

Koka upp och lägg i den i bitar skurna fisken. Låt sjuda under lock ca 5 min. Tillsätt gräslök. Smaka av med salt och peppar.

Servera på en bädd av vitkålsspagetti eller varför inte till en broccoligratäng?




Låna gärna recept från min sida men länka tillbaka hit. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar