lördag 9 augusti 2014

Ugnsgratinerade skinkrulader på vitkålsbädd

Ingredienser:

  • 1 burk sparris (både sparris och "spad")
  • 3 dl grädde
  • 2 dl Crème fraiche
  • Smör, några matskedar
  • Kallrökt skinka
  • Salt
  • Peppar
  • Lagrad ost
  • Vitkålsspagetti


Gör så här:

Smält smöret i en kastrull
Tillsätt Crème fraiche, grädde, sparrisspad och riven ost. Låt koka upp och sjuda, smaka av med salt och peppar.


Linda sparrisstängerna (1-2 st) i en bit skinka.


Stek strimlad vitkål i rikligt med smör. Vi har alltid en burk med färdigstekt vitkål i kylen. Smöra en ugnsfast form med hög kant och fyll den med vitkål. Lägg rulladerna på kålbädden. Häll över såsen och gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter i 225 grader.




Låna gärna recept från min sida men länka tillbaka hit. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar