måndag 28 juli 2014

Danska Biffar

Här är ett recept som jag körde mycket med när jag pluggade i Kiruna. Enkelt och gott och där uppe var kött extremt billigt på 90-talet. :)


  • 500 gram nötbringa
  • 4 stora gula lökar
  • 1 msk soya
  • 1 tsk salt
  • 5 msk smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl grädde.


Skär bringan i centimetertjocka skivor och bulta ut dem med en köttyxa tills de blir en halv centimeter tjocka.

Bryn skivorna i smöret ca 2-3 minuter per sida. Salta och peppra. Biffarna läggs på ett varmt serveringsfat i ugnen.

Strimla och stek löken i skyn i stekpannan så att all smörsmak och kryddor sugs upp. Lägg löken över biffarna.

Vispa ur stekpannan med grädde och soja. Servera med någon god grönsak eller stekt, strimlad vitkål.

Om man vill lyxa till det ännu mer kan man servera med Bea.

En riktigt god klassiker från landet i väst!




Låna gärna recept från min sida men länka tillbaka hit. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar