torsdag 31 juli 2014

Enkel Hollandaisegratäng

Fisk är så tacksamt att laga i ugnen; Det är snabbt, enkelt och relativt billigt. Just till gratänger behöver man inte ha någon högre kvalitet på fisken heller.

Ingredienser (4 pers):
  • 600 g djupfryst fisk
  • 1-2 kruka/or färsk dill
  • 2 tsk citronpeppar
Sås:
  • 2 påsar hollandaisesås
  • Mjölk/grädde
  • Smör
Garnering:
  • Räkor
  • Dill

Gör så här:
Tina fisken lagom så att den går lätt att skära i strimlor.

Lägg ett lager med dillkvistar i botten av en ugnssäker form. Lägg fisken i ett jämnt lager och krydda med resten av dillen och citronpeppar.

Koka såsen enligt anvisningarna på påsarna. Använd gräddmjölk som vätska och spetsa med lite extra smör. Eventuellt kan en del av vätskan bytas ut mot torrt vitt vin. Häll såsen över fisken och gratinera i 225°C varm ugn ca 20-25 minuter.

Garnera med dill och räkor.
Servera gärna med kokt broccoli eller en enkel grönsallad.




Låna gärna recept från min sida men länka tillbaka hit. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar