torsdag 31 juli 2014

Ost-, fånkåls- och örtsoppa

Ni kommer nog märka att det kommer finnas rätt många sopprecept på denna sida.
Gott, enkelt och snabbt!

Ingredienser (2 portioner):

  • 25 g smör
  • 1 gul lök, hackad
  • (En liten rättika, skalad, skuren i centimeterstora kuber)
  • 1 hel fänkål, tunt skivad
  • 1½ dl varm kycklingbuljong
  • En handfull färsk persilja, hackad
  • 1 äggula
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g riven ost (minst!)

Gör så här:
Hetta upp smöret i en kastrull och stek försiktigt löken tills den är mjuk men inte brun.
Tillsätt rättika, fänkål och kycklingbuljong och koka upp.
Sänk värmen och låt sjuda i 10-12 minuter eller tills rättikan och fänkålen är mjuka.

Ta bort från värmen och låt svalna något.

Häll soppan i en mixer tillsammans med persilja, äggula, grädde och ost och blanda tills den är slät.
Om det behövs, koka soppan lite till i kastrullen.


Serveras i skålar, toppad med Crème fraiche och persilja




Låna gärna recept från min sida men länka tillbaka hit. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar