Gott, enkelt och snabbt!
Ingredienser (2 portioner):
- 25 g smör
- 1 gul lök, hackad
- (En liten rättika, skalad, skuren i centimeterstora kuber)
- 1 hel fänkål, tunt skivad
- 1½ dl varm kycklingbuljong
- En handfull färsk persilja, hackad
- 1 äggula
- 1 dl vispgrädde
- 50 g riven ost (minst!)
Gör så här:
Hetta upp smöret i en kastrull och stek försiktigt löken tills den är mjuk men inte brun.
Tillsätt rättika, fänkål och kycklingbuljong och koka upp.
Sänk värmen och låt sjuda i 10-12 minuter eller tills rättikan och fänkålen är mjuka.
Ta bort från värmen och låt svalna något.
Häll soppan i en mixer tillsammans med persilja, äggula, grädde och ost och blanda tills den är slät.
Om det behövs, koka soppan lite till i kastrullen.
Serveras i skålar, toppad med Crème fraiche och persilja

Låna gärna recept från min sida men länka tillbaka hit. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar