Ingredienser:
- 1 litet vitkålshuvud
- 3 dl grädde
- 300 g bacon (tärnat/strimlat)
- 3 ägg
- 2 äggulor
- 1 dl riven parmesanost + lite till servering (Självklart går det ju att ha vanlig vardagsost!)
- Smör att steka i
- Grovmalen svartpeppar
- Sambal Oelek
Gör så här:
Skär vitkålshuvudet i smala strimlor. Stek dem i en stekpanna eller wookpanna tills de är "Al Dente".
Under tiden steker du bacon i en annan stekpanna tills det är krispig.
Vispa samman ägg, äggulor, grädde, parmesan, Sambal Oelek och pepparn.
När vitkålen är klar, häll i bacon (+ stekfettet) och gräddblandningen. Vänta 1-2 minuter så äggen hinner koka till sig lite i den varma vitkålen.
Servera omgående med lite mer riven parmesanost på toppen.
MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar