lördag 19 juli 2014

LCHF Carbonara

En liten annorlunda version av Pasta Carbonara som smakar riktigt gott. :) Lite mer bök än med originalversionen men ack så gott!


Ingredienser:

  • 1 litet vitkålshuvud
  • 3 dl grädde
  • 300 g bacon (tärnat/strimlat)
  • 3 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl riven parmesanost + lite till servering (Självklart går det ju att ha vanlig vardagsost!)
  • Smör att steka i
  • Grovmalen svartpeppar
  • Sambal Oelek



Gör så här:
Skär vitkålshuvudet i smala strimlor. Stek dem i en stekpanna eller wookpanna tills de är "Al Dente".

Under tiden steker du bacon i en annan stekpanna tills det är krispig.
Vispa samman ägg, äggulor, grädde, parmesan, Sambal Oelek och pepparn.


När vitkålen är klar, häll i bacon (+ stekfettet) och gräddblandningen. Vänta 1-2 minuter så äggen hinner koka till sig lite i den varma vitkålen.


Servera omgående med lite mer riven parmesanost på toppen.

MUMS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar