söndag 20 juli 2014

Lyxig kycklinggryta

Ingredienser (4 pers):

  • 1 kyckling, färsk eller fryst (dock tinad)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 kryddmått nymald svartpeppar
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör till stekning
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 dl grädde
  • 1 msk konjak

Gör så här:
Dela kycklingen i totalt 4 eller 8 bitar. Blanda salt, peppar och paprikapulver och vänd kycklingdelarna i blandningen. Skala och hacka lök och vitlök.

Bryn kycklingdelarna runt om i lite fett. Lägg dem i en gryta. Bryn därefter lök och vitlök. Tag pannan från värmen och häll vinet över löken. Vispa ur pannan och häll lök-/vinskyn i grytan. Låt alltsammans koka under lock på svag värme 25-30 min.


Ansa champinjonerna och fräs dem i lite smör eller margarin. Blanda ner champinjonerna och grädden i grytan och låt den koka upp. Tillsätt konjak.

Servera grytan med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar