- 1 kyckling, färsk eller fryst (dock tinad)
- 1 1/2 tsk salt
- 1 kryddmått nymald svartpeppar
- 1/2 tsk paprikapulver
- 2 gula lökar
- 1 vitlöksklyfta
- Smör till stekning
- 3 dl torrt vitt vin
- 200 g färska champinjoner
- 1 dl grädde
- 1 msk konjak
Gör så här:
Dela kycklingen i totalt 4 eller 8 bitar. Blanda salt, peppar och paprikapulver och vänd kycklingdelarna i blandningen. Skala och hacka lök och vitlök.
Bryn kycklingdelarna runt om i lite fett. Lägg dem i en gryta. Bryn därefter lök och vitlök. Tag pannan från värmen och häll vinet över löken. Vispa ur pannan och häll lök-/vinskyn i grytan. Låt alltsammans koka under lock på svag värme 25-30 min.
Ansa champinjonerna och fräs dem i lite smör eller margarin. Blanda ner champinjonerna och grädden i grytan och låt den koka upp. Tillsätt konjak.
Servera grytan med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar