![]() |
Bild lånad från 137kg.blogspot.com |
Marabous 70%-iga choklad innehåller 29,5% kolhydrater medans Lindt's 90%-iga innehåller 14%. I detta recept används bara 100 gram choklad och det räcker till minst fyra personer.
Ingredienser:
- 100 g mörk choklad
- 2 äggulor (rumsvarm!)
- 2,5 dl grädde
Smaksättning:
- Apelsinskal, chili, kardemumma, ingefära...... listan kan göras lång. :)
Gör så här:
Smält chokladen med ett vattenbad. Rör ner äggulan och kryddorna i chokladen.Se till att gulan är rumsvarm, annars kommer det klumpa sig när du rör ner den. Vispa upp grädden och vänd ner i chokladen.
Om man inte gillar klumpar så är det bara att vispa för glatta livet. Ingen fara, det stelnar ändå i kylen!
Låt svalna ordentligt i kylen innan servering. Serveras t.ex. med frysta/färska hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar