fredag 18 juli 2014

LCHF Chokladmousse

Ibland vill man ju faktiskt äta/bjuda på något lite extra gott. Om man tycker om riktigt mörk choklad med hög kakaohalt så kommer man ganska lindrigt undan med detta recept.

Bild lånad från 137kg.blogspot.com


Marabous 70%-iga choklad innehåller 29,5% kolhydrater medans Lindt's 90%-iga innehåller 14%. I detta recept används bara 100 gram choklad och det räcker till minst fyra personer.



Ingredienser:

  • 100 g mörk choklad
  • 2 äggulor (rumsvarm!)
  • 2,5 dl grädde


Smaksättning:

  • Apelsinskal, chili, kardemumma, ingefära...... listan kan göras lång. :)



Gör så här:
Smält chokladen med ett vattenbad. Rör ner äggulan och kryddorna i chokladen.Se till att gulan är rumsvarm, annars kommer det klumpa sig när du rör ner den. Vispa upp grädden och vänd ner i chokladen.

Om man inte gillar klumpar så är det bara att vispa för glatta livet. Ingen fara, det stelnar ändå i kylen!

Låt svalna ordentligt i kylen innan servering. Serveras t.ex. med frysta/färska hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar