fredag 18 juli 2014

Falugås

Falukorv är alltid gott och uppskattat av alla i familjen. Helst ska man använda korv med hög och bra kötthalt men är man barnfamilj får man ta vad som bjuds ibland. :)

Ingredienser (4 portioner):

  • 400 g Falukorv
  • 1 dl Vispgrädde fett 40%
  • 1-2 gula lökar
  • 1 Äpple
  • 1 dl Köttbuljong, färdig
  • Salt
  • 1 tsk Curry
  • 0,5 dl Persilja
  • Sambal Oelek, enligt smak (1-2 tsk)
  • Smör


Gör så här:
Skala och hacka löken, skär korven i tärningar. Löken fräses i lite smör så att den blir mjuk. Skala, kärna ur och hacka äpplet. Häll i äpplet och curry i grytan och låt det fräsa några minuter. Blanda ner korven i grytan och Sambal Oelek. Späd med buljong och grädde.

Låt grytan koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och strö över lite persilja. Servera med vitkålspasta, blomkålsris eller med en enkel grönsallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar