Ingredienser (4 portioner):
- 400 g Falukorv
- 1 dl Vispgrädde fett 40%
- 1-2 gula lökar
- 1 Äpple
- 1 dl Köttbuljong, färdig
- Salt
- 1 tsk Curry
- 0,5 dl Persilja
- Sambal Oelek, enligt smak (1-2 tsk)
- Smör
Gör så här:
Skala och hacka löken, skär korven i tärningar. Löken fräses i lite smör så att den blir mjuk. Skala, kärna ur och hacka äpplet. Häll i äpplet och curry i grytan och låt det fräsa några minuter. Blanda ner korven i grytan och Sambal Oelek. Späd med buljong och grädde.
Låt grytan koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och strö över lite persilja. Servera med vitkålspasta, blomkålsris eller med en enkel grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar