- 450 g lammfärs, nötkött eller fårkött
- 6 krossade vitlöksklyftor
- 1 stor gul lök, finhackad
- ½ tsk svartpeppar, grovmalen
- 1 tsk garam masala
- 1 ägg
- Olja
- 1 tsk kummin
- 1 tsk finhackad ingefära
- 400 g krossade tomater
- 1 tsk tomatpuré
- ½ tsk gurkmeja
- 1 dl vatten eller grädde
Gör så här:
Blanda kött, vitlök, hälften av lök, paprika, garam masala och ägg tillsammans i en skål. Använd dina händer, forma köttblandningen till ca 24 bullar.
Hetta upp en gjutjärnspanna. Stek på medelhög värme tills de nästan är färdiga.
Tag ur bullarna och gör såsen:
Hetta upp oljan och tillsätt kummin och resterande lök. Koka i 4-5 minuter eller tills löken mjuknat. Rör i ingefäran. Tillsätt tomaterna, tomatpurén och gurkmejan. Koka i tio minuter eller tills såsen tjocknat.
Lägg åter i köttbullarna och låt allt sjuda på låg värme i ca tio minuter.
Tillsätt vatten/grädde om det torkar för mycket.
Serveras med en sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar