fredag 18 juli 2014

Köttbullscurry

Ingredienser (4 pers):

  • 450 g lammfärs, nötkött eller fårkött
  • 6 krossade vitlöksklyftor
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • ½ tsk svartpeppar, grovmalen
  • 1 tsk garam masala
  • 1 ägg
  • Olja
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk finhackad ingefära
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk tomatpuré
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 dl vatten eller grädde

Gör så här:
Blanda kött, vitlök, hälften av lök, paprika, garam masala och ägg tillsammans i en skål. Använd dina händer, forma köttblandningen till ca 24 bullar.

Hetta upp en gjutjärnspanna. Stek på medelhög värme tills de nästan är färdiga.

Tag ur bullarna och gör såsen:
Hetta upp oljan och tillsätt kummin och resterande lök. Koka i 4-5 minuter eller tills löken mjuknat. Rör i ingefäran. Tillsätt tomaterna, tomatpurén och gurkmejan. Koka i tio minuter eller tills såsen tjocknat.

Lägg åter i köttbullarna och låt allt sjuda på låg värme i ca tio minuter.

Tillsätt vatten/grädde om det torkar för mycket.




Serveras med en sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar