torsdag 17 juli 2014

Nikkaluoktasoppa

Här är en klassiker med många minnen från barndomen.
Även om den kanske passar bäst en kall höstdag så går det alltid ner. :)

NIKKALUOKTASOPPA (4-6 port)
  • 5 hg köttfärs (Gärna viltfärs)
  • 8 dl finstrimlad vitkål
  • 1-2 stora gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 msk äkta tomatpuré
  • 12 dl kraftig buljong
  • 2 lagerblad
  • salt och svartpeppar
  • persilja eller något annat grönt
  • smör till stekning

Gör så här:
  • Strimla vitkål, lök och vitlök fint.
  • Fräs vitkålen i smöret och låt grönsakerna fräsa med när färsen är brynt.
  • Tillsätt tomatpuré och lagerblad och låt det också fräsa med.
  • Tippa i buljong och låt soppan småputtra i 10-15 minuter.
  • Smaka av med kryddor och strö över persiljan innan soppan ska ätas.

Lägg till lite Créme Fraiche eller grädde så blir det perfekt LCHF.

Perfekt att ha till söndagsmiddagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar