torsdag 17 juli 2014

Kyckling Marengo

Ingredienser(4 portioner):

  • 1 kyckling (ca 1kg)
  • 8-10 små gula lökar (Hälften hackade, hälften hela)
  • 200 g champinjoner (färska, frysta eller på burk)
  • 3 msk smör till stekning
  • (2-3 msk idealmjöl) alternativt 2 dl creme fraiche
  • 1 dl Grädde
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 burk krossade tomater eller 400 g färska (skållade/skalade).
  • Salt
  • Svart- eller vitpeppar
  • 4 vitlöksklyftor


Gör så här:
Dela den tinade kycklingen i mindre bitar vid alla leder (benen ska vara kvar).


Låt en del av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn kycklingbitarna runtom på medelstark värme i omgångar och lägg över dem i en gjutjärnsgryta eller ugnsfast form. Lägg svampen i pannan och låt det mesta av vätskan koka in, innan mer fett läggs i. Fräs svampen med löken (vitlök och gul lök). Lägg det i grytan.

Rör ut det eventuella idealmjölet med grädden och eventuellt svampspad. Häll redningen i grytan och rör om.

Tillsätt smulad buljongtärning, vin, tomater med spad, salt och peppar. Koka under lock på svag värme tills köttet känns mört, 25-30 min.

Smaka av med pressad vitlök.


Servera med kokt broccoli och med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar