- 1 kyckling (ca 1kg)
- 8-10 små gula lökar (Hälften hackade, hälften hela)
- 200 g champinjoner (färska, frysta eller på burk)
- 3 msk smör till stekning
- (2-3 msk idealmjöl) alternativt 2 dl creme fraiche
- 1 dl Grädde
- 1/2 hönsbuljongtärning
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 burk krossade tomater eller 400 g färska (skållade/skalade).
- Salt
- Svart- eller vitpeppar
- 4 vitlöksklyftor
Gör så här:
Dela den tinade kycklingen i mindre bitar vid alla leder (benen ska vara kvar).
Låt en del av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn kycklingbitarna runtom på medelstark värme i omgångar och lägg över dem i en gjutjärnsgryta eller ugnsfast form. Lägg svampen i pannan och låt det mesta av vätskan koka in, innan mer fett läggs i. Fräs svampen med löken (vitlök och gul lök). Lägg det i grytan.
Rör ut det eventuella idealmjölet med grädden och eventuellt svampspad. Häll redningen i grytan och rör om.
Tillsätt smulad buljongtärning, vin, tomater med spad, salt och peppar. Koka under lock på svag värme tills köttet känns mört, 25-30 min.
Smaka av med pressad vitlök.
Servera med kokt broccoli och med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar