onsdag 23 juli 2014

Vanlig hederlig chili

Ingredienser (4-6 portioner):

  • 1 kg köttfärs (eller tärnad högrev)
  • 1-2 gula lökar
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 2-3 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade 
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk kummin
  • 1/2-1 tsk chilipulver (gärna chipotle-varianten)
  • 2 msk chilipulver (kanske bör minskas om man inte gillar FÖR stark mat)
  • 7 dl vatten
  • 2 burkar krossade tomater 
  • 2 msk salt 


Gör så här:
Bryn färsen/köttet, löken och paprikan hastigt i en stor gjutjärnspanna.
Lägg i resten av ingredienserna och puttra försiktigt i ca tre timmar.

Om du använder omalet kött, trasa sönder köttet med en gaffel.

Ät som det är i en kopp eller ät med goda grönsaker som du tycker om. Mumsigt!

Det är även gott att byta ut 2 msk chilipulver mot en rejäl näve med skurna jalapeños istället.





Låna gärna recept från min sida men länka tillbaka hit. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar