- 1 kg köttfärs (eller tärnad högrev)
- 1-2 gula lökar
- 1 grön paprika, tärnad
- 2-3 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
- 1/2 tsk malen svartpeppar
- 1 tsk kummin
- 1/2-1 tsk chilipulver (gärna chipotle-varianten)
- 2 msk chilipulver (kanske bör minskas om man inte gillar FÖR stark mat)
- 7 dl vatten
- 2 burkar krossade tomater
- 2 msk salt
Gör så här:
Bryn färsen/köttet, löken och paprikan hastigt i en stor gjutjärnspanna.
Lägg i resten av ingredienserna och puttra försiktigt i ca tre timmar.
Om du använder omalet kött, trasa sönder köttet med en gaffel.
Ät som det är i en kopp eller ät med goda grönsaker som du tycker om. Mumsigt!
Det är även gott att byta ut 2 msk chilipulver mot en rejäl näve med skurna jalapeños istället.

Låna gärna recept från min sida men länka tillbaka hit. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar