tisdag 12 augusti 2014

Ägg på tomatbädd

Här är ett kanske lite udda recept men jättegott till frukost eller som kvällsmål.

Ingredienser (1-2 portioner)

  • Två schalottenlök (eller annan lök efter tycke och smak), fint skivade 
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 10 kaprisar 
  • 1 röd chili, finhackad 
  • En skvätt olivolja till stekningen
  • Hackad persilja
  • 1 burk krossade tomater 
  • 2 ägg
  • En skivad chorizo
  • ev. Körvel

Gör så här:
Sätt ugnen på 170°C.

Använd gärna en stekpanna eller kastrull som tål ugnsvärme. Stek lök, vitlök och chorizo i oljan ca 2 minuter. Tillsätt kaprisen och låt sjuda i 1 minut.

Tillsätt tomat och persilja, koka upp och justera kryddningen. Häll blandningen i en ugnsfast form eller ha kvar i kokkärlet om det tål ugn.

Knäck äggen över tomatbädden och täck med folie. Grädda i ugnen i 3 minuter.





Låna gärna recept från min sida men länka tillbaka hit. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar