Fiberhusk är verkligen ett bra alternativ till mjöl! Vi gjorde pannkakor på dem en gång och de blev jättegoda! Lite mer sladder i dem och de smakade lite mer som en efterrätt än huvudrätt. Receptet på dem kommer upp lite senare.
Här är receptet vi använde:
- 2 st ägg
- 1 nypa salt
- 4 msk olivolja
- 1 dl grädde
- 3 msk fiberhusk
- 2 tsk torkad basilika eller oregano
1. Sätt ugnen på 200°C. Vispa äggen med salt, olja och grädde. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter. Späd med mer vätska om det behövs.
2. Blanda i kryddorna och rör om. Bred ut degen på en pappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 15 minuter.
3. Bred tomatsås över pizzan och lägg på mozzarella och annat gott. Höj värmen i ugnen till 250°C och grädda pizzan i 7 – 20 minuter beroende på storlek.

Låna gärna recept från min sida men länka tillbaka hit. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar