måndag 4 augusti 2014

Pizza på fiberhusk

När vi hade matgäster förra veckan gjorde min fru jättegoda fiberhuskpizzor till oss och vanliga pizzor till gästerna och barnen. Det är lite meckigt när man ska ha gäster och min fru stod nästan hela middagen i köket. Men att göra dem i förväg och ta med till jobbet är ju inga problem. Pizzabottnarna blir lite extra krispiga med detta recept, helt klart värt att prova! (Hämtat från Tasteline)

Fiberhusk är verkligen ett bra alternativ till mjöl! Vi gjorde pannkakor på dem en gång och de blev jättegoda! Lite mer sladder i dem och de smakade lite mer som en efterrätt än huvudrätt. Receptet på dem kommer upp lite senare.


Här är receptet vi använde:
- 2 st  ägg
- 1 nypa  salt
- 4 msk  olivolja
- 1 dl  grädde
- 3 msk  fiberhusk
- 2 tsk  torkad basilika eller oregano


1. Sätt ugnen på 200°C. Vispa äggen med salt, olja och grädde. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter. Späd med mer vätska om det behövs.


2. Blanda i kryddorna och rör om. Bred ut degen på en pappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 15 minuter.


3. Bred tomatsås  över pizzan och lägg på mozzarella och annat gott. Höj värmen i ugnen till 250°C och grädda pizzan i 7 – 20 minuter beroende på storlek.





Låna gärna recept från min sida men länka tillbaka hit. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar