söndag 17 augusti 2014

Underbar LCHF-ketchup

En ketchup som är underbart god. (Den är rätt kryddig så har ni känslig mun så dra ner på kryddorna lite)
Går även att frysa.

Ingredienser:
1 burk skalade tomater (hela, krossade eller passerade)
1 finhackad gul lök
4 vitlöksklyftor
3 matskedar olja
1 tsk chilipulver
1 tsk paprika
1 tsk kanel
1 krm kryddpeppar
1 krm vitpeppar
1/2 tsk mald koriander
2 msk tomatpuré
3 msk balsamvinäger
1 lagerblad
________________________________________________________________________________
Gör så här:
Kör tomaterna släta i en mixer.
Hacka löken och stek i olja tills den är gyllenbrun i en kastrull. Tillsätt vitlök och kryddor och koka i ytterligare en minut.
Häll i resten av ingredienserna och låt det sjuda i 50-60 minuter tills ketchupen tjocknar. Rör om då och då. I slutet bör man röra mer i pannan så att ketchupen inte bränner fast i botten av kastrullen.
Fiska ut lagerbladet och kör allt i en mixer. Kyl och häll lämpliga flaskor.

Skaka flaskan före användning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar