fredag 18 juli 2014

Rostad abborre med chorizo, rödlök och körsbärstomater

Chorizo och bacon är kanske inte vad man i första hand tänker sig passar väl med fisk men faktum är att sältan i dessa ingredienser passar helt perfekt för vissa fisksorter. I Norge är det inte ovanligt med knaperstekt bacon till fisk och då även fisken tillagas i baconfettet som blir över.

Testa! Ni kommer gilla det!

Ingredienser(4 portioner):

För chorizon:

  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök, grovt hackad
  • 3-4 vitlöksklyftor, grovhackade
  • 100 g chorizo, skuren i bitar
  • 2-3 kvistar timjan
  • 50 g svarta urkärnade oliver
  • 8 körsbärstomater
  • Salt och nymalen svartpeppar

För abborren:

  • 2 abborrar, rensade och fjällade men inte filéade
  • Liten knippe färsk timjan
  • 2 msk olivolja

Gör så här:
Sätt ugnen till 190°C
Värm olivolja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök, vitlök och chorizo.
Stek i 4-5 minuter tills chorizon inte läcker ut mer fett och tills löken mjuknat.
Tillsätt timjan, oliver och tomater och rör om.
Krydda väl med salt och nymalen svartpeppar och lägg sedan allt i en ugnsfast form.

Använd en vass kniv och snitta skinnet på fisken. Lägg sedan en liten kvist timjan i varje snitt.
Krydda havsabborre med salt och nymalen svartpeppar och lägg ovanpå chorizoblandningen.
Ringla över olivolja och stek i ugnen i 20-25 minuter, tills fisken är klar hela vägen igenom.

Serveras med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar