- 2 kycklingbröstfiléer, skurna munsstora bitar
- 1 lime, skal och saft
- 1 msk olivolja
- ½ burk kokosmjölk
- 1 msk fisksås (nam pla)
- 4 msk grovt hackad färsk koriander
- 4 vårlökar, fint skivade
- vitkålsspagetti
Gör så här:
Lägg kycklingbitar, limeskal och saft i en stor skål och blanda ordentligt.
Hetta upp olivoljan i en stor djup stekpanna eller wok på hög värme. Lägg i kycklingbitarna och stek i 4-5 minuter, tills de är gyllenbruna.
Häll i kokosmjölk, fisksås, två matskedar av koriander och hälften av salladslöken och stek i ytterligare 2-3 minuter på en lägre värme, tills kycklingen är genomstekt.
Servera genom att lägga vitkålsspagetti på en tallrik och skeda över lime- och kokoskycklingen. Strö över resterande koriander och den återstående vårlöken och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar