torsdag 14 augusti 2014

Lime- och kokoskyckling

Ingredienser(4 portioner):

  • 2 kycklingbröstfiléer, skurna munsstora bitar 
  • 1 lime, skal och saft 
  • 1 msk olivolja 
  • ½ burk kokosmjölk 
  • 1 msk fisksås (nam pla) 
  • 4 msk grovt hackad färsk koriander 
  • 4 vårlökar, fint skivade 
  • vitkålsspagetti


Gör så här:
Lägg kycklingbitar, limeskal och saft i en stor skål och blanda ordentligt. 

Hetta upp olivoljan i en stor djup stekpanna eller wok på hög värme. Lägg i kycklingbitarna och stek i 4-5 minuter, tills de är gyllenbruna.

Häll i kokosmjölk, fisksås, två matskedar av koriander och hälften av salladslöken och stek i ytterligare 2-3 minuter på en lägre värme, tills kycklingen är genomstekt. 

Servera genom att lägga vitkålsspagetti på en tallrik och skeda över lime- och kokoskycklingen. Strö över resterande koriander och den återstående vårlöken och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar